Glaucomul este o afecțiune oculară cronică în care presiunea intraoculară crește și poate distruge nervul optic, cauzând pierderea progresivă a vederii periferice și, eventual, orbirea. Glaucomul poate fi asimptomatic în stadiile incipiente, ceea ce îl face dificil de detectat de către pacient. Există mai multe tipuri de glaucom primitiv : glaucom cu unghi deschis și glaucom prin închiderea unghiului, fiecare având cauze și tratamente specifice.
Pentrul Glaucomul primitiv cu unghi deschis (GPUD) tratamentul începe cu administrarea picăturilor hipotensoare, iar în situația în care presiunea intraoculară nu este controlată cu tratament topic, se recurge la tratament chirurgical (trabeculectomie) sau laser (trabeculoplastie laser selectivă – SLT). Tehnici moderne de tratament chirurgical folosesc dispozitive MIGS (Minimally invasive glaucoma surgery – chirurgia glaucomului minim invaziva) cum ar fi șuntul express prin care se realizează drenajul umorului apos subconjunctival. Alte tehnici chirurgicale de drenare a umorului apoi sunt sclerotomie profundă, canaloplastia sau vâscocanalostomia sau implantarea unei valve Ahmed. Similar, se poate încerca și scăderea producției de umor apos prin ciclofotocoagularea corpului ciliar.
În cazul glaucomului primitv cu unghi îngust (GPUI), tratamentul de elecție este reprezentat de iridotomia laser periferică (LPI), prin care se realizează orificii la nivelul irisului ce vor permite eliminarea umorului apos pe o cale alternativă. La nevoie, tratamentul laser se poate asocia și cu picături topice hipotensoare.
*Prețurile pot varia in funcție de locație si medic.
Oftalmologie
Oftalmologie
Oftalmologie
Oftalmologie