Perimetru Humphrey HFA3

Autori: Dana Preoteasa

@Zeiss Group

 

Perimetrul Humphrey este un dispozitiv medical ce face parte din clasa perimetrelor computerizate utilizat în oftalmologie pe scară largă în diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor precum glaucomul, distrofii retiniene maculare, nevrita optică și alte probleme oculare sau neurologice care pot afecta câmpul vizual. Perimetrul Humphrey Field Analyzer 3 (HFA 3) este o versiune avansată a perimetrului Humphrey.

 

Perimetrul Humphrey funcționează prin prezentarea unor stimuli luminoși de diferite intensități și culori în câmpul vizual al pacientului. Pacientul trebuie să răspundă atunci când detectează acești stimuli vizuali, iar aparatul înregistrează aceste răspunsuri pentru a crea o hartă a câmpului vizual. Această hartă arată dacă există pierderi de vedere sau zone de deficiență în câmpul vizual al pacientului și ajută medicul oftalmolog sau neurolog să diagnosticheze și să evalueze evoluția bolii.

Caracteristici

 • Multiple programe folosite în scopuri diferite:
  • Programul Threshold – cuantificare exactă a funcției vizuale, rezultatele exprimând cea mai mmică intensitate luminoasă percepută de feicare punct retinian testat
  • Programul Suprathreshold 30-2 sau 24-2 – program de screening – stabilește daca funcția vizuală este sau nu în limite normale
  • Programul SITA FAST (Swedish Interactive Threshold Algorithm) – reduce timpul investigației cu 50% (2-4 minute față de 4-8 minute) prin scăderea numărului de puncte testate, dar oferind aceeași calitate a informației ca și programul Standard.
 • Noutatea HFA 3 față de versiunile anterioare este reprezentată de testul SITA FASTER 24-2C măsoare încă 10 puncte din câmpul vizual central, oferind informații suplimentare despre afectarea glaucomatoasă, într-un timp redus.
 • Algoritmii SITA urmăresc evoluția pacientului în timp de la o investigație la alta prin compararea directă a parametrilor
 • Analiza de progresie ghidată (GPA™), este o funcție a HFA3 care permite detectarea și evaluarea modificărilor în progresia glaucomului folosind teste SITA mixte efectuate pe orice instrument HFA.
 • GPA oferă o imagine de ansamblu asupra întregului istoric al câmpului vizual al pacientului, simplifică fluxul de lucru și poate îmbunătăți încrederea clinică. Modificările câmpului vizual sunt standardizate și evidențiate  ori de câte ori arată o pierdere consistentă și semnificativă statistic.
camp vizual

Beneficii

✓ Detectarea și monitorizarea glaucomului: HFA 3 este deosebit de util în detectarea și monitorizarea glaucomului, o afecțiune oculară care poate afecta câmpul vizual periferic. Prin evaluarea câmpului vizual, acest dispozitiv poate ajuta la identificarea pierderilor de vedere și la urmărirea progresului bolii în timp.

✓ Diagnosticarea afecțiunilor de nerv optic: Acest dispozitiv poate ajuta la diagnosticarea neuropatiei optice, o afecțiune care poate afecta nervul optic și poate duce la pierderea vederii.

✓ Evaluarea altor afecțiuni oculare: HFA 3 poate fi utilizat pentru evaluarea câmpului vizual într-o gamă largă de afecțiuni oculare, inclusiv boala lui Stargardt, glaucomul normo-tensiv, retinopatie pigmentară și altele.

✓ Monitorizarea tratamentelor: Acest dispozitiv ajută la evaluarea eficacității tratamentelor pentru a verifica dacă acestea stopează sau încetinesc progresul bolii.

✓ Personalizarea tratamentului: Pe baza datelor furnizate de HFA 3, medicul oftalmolog poate personaliza planul de tratament pentru fiecare pacient în funcție de nevoile sale individuale.

✓ Cercetare științifică: HFA 3 este utilizat în cercetarea științifică la scală largă, reprezentând un limbaj comun internațional, pentru a studia câmpul vizual și pentru a înțelege mai bine afecțiunile oculare și modul în care acestea afectează vederea.

✓ Software actualizat și opțiuni de analiză mai avansate în ceea ce privește precizia, eficiența și funcționalitatea.

Onioptic Medical Logo
Developed by JrEnterprising
Se incarca...