Chirurgia strabismului

Strabismul reprezintă o afecţiune vizuală în care axele celor doi ochi nu sunt paralele între ele, iar ochii nu mai au capacitatea de a focaliza aceeaşi imagine în acelaşi timp.

Chirurgia strabismului

Tratamentul pentru strabism poate include exerciții de terapie oculară și dezambliopizare, purtarea de ochelari cu dioptrii prismatice, sau chiar o intervenție chirurgicală pentru a corecta poziția mușchilor oculari. În cazul copiilor cu strabism, aplicarea tratamentului este obligatorie sub vârsta de 7 ani pentru a evita dezvoltarea ambliopiei definitive. În cazul adulților, trebuie identificată cauza care a produs deviația globilor oculari. Uneori, prin tratarea bolii de bază se poate obține rezolvarea spontană a deviației.

 

Scopul intervenției chirurgicale este de a oferi un aspect estetic prin alinierea globilor oculari. Operația presupune slăbirea (recesia), întărirea (rezecția / plicatura / scurtarea) sau transpoziția (relocarea) muşchilor responsabili de devierea oculara.
Chemodenervarea cu toxină botulinică este o procedură cu efect temporar (3 luni) ce poate fi recomandată în cazuri specifice precum : strabism rezidual postoperator, oftalmopatie tiroidiană activă (până la rezolvarea bolii de bază sistemice) sau pentru a determina riscul de diplopie postoperatorie în cazul adulților cunoscuți cu strabism din copilărie care doresc îmbunătățirea aspectului estetic.

Servicii

Intervenţie chirurgicală pentru strabism – 2 muşchi + 1 mușchi oblic/ vertical

4000 RON

Intervenţie chirurgicală pentru strabism – 2 muşchi

3000 RON

Intervenţie chirurgicală pentru strabism – 3 muşchi

3500 RON

Intervenţie chirurgicală pentru strabism – 4 muschi

4000 RON

*Prețurile pot varia in funcție de locație si medic.

Locații

Medici

Preoteasa Dana

Dana Preoteasa

Oftalmologie

Ciuica Marga Simona

Marga Simona Ciuică

Oftalmologie

Onioptic Medical Logo
Developed by JrEnterprising
Se incarca...