Rezonanța magnetică a membrului este o procedură imagistică medicală care utilizează unde radio și câmpuri magnetice pentru a produce imagini detaliate ale membrului superior (umăr, braț, cot, antebraț, mână) sau ale membrului inferior (coapsă, genunchi, gambă, gleznă, picior). De asemenea, se utilizează pentru elucidarea durerilor, simptomelor neurologice (parestezii) sau problemelor de coordonare. În cazul anumitor afecțiuni precum artrita, poate fi folosită în monitorizarea bolii.
Indicațiile pentru un RMN al membrului superior pot cuprinde:
• evaluarea leziunilor osteo-articulare generale – leziuni posttraumatice (fracturi), leziuni congenitale și de dezvoltare, toxic-nutriționale, metabolice, tumorale primare/secundare, degenerative, osteonecroze septice sau aseptice, inflamații, infecții;
• evaluarea leziunilor părților moi ale aparatului locomotor (tendoane, ligamente, meniscuri, mușchi) – tumori, inflamații, infecții, leziuni posttraumatice.
• diagnosticarea afecțiunilor vasculare (trombozele sau anevrismele)
• diagnosticarea afecțiunilor nervoase (neuropatia sau compresia nervilor), sindromul de tunel carpian.
RMN-ul nu utilizează radiații ionizante și este considerat sigur și non-invaziv. În timpul examenului, pacientul poate fi solicitat să stea nemișcat într-o poziție confortabilă și să respire într-un ritm constant. Este recomandat să nu se consume alimente solide sau lichide cu 4-6 ore înainte de examinare, precum și îndepărtarea obiectelor metalice. Este important să se discute cu medicul despre orice îngrijorare sau alergii la medicamente sau substanțe de contrast înainte de examinare.
*Prețurile pot varia in funcție de locație si medic.
Radiologie și Imagistică
Radiologie și Imagistică
Radiologie și Imagistică
Radiologie și Imagistică
Radiologie și Imagistică
Radiologie și Imagistică
Radiologie și Imagistică