Eco-Biometrul Accutome

Autori: Dana Preoteasa

@Accutome

 

Eco-Biometrul reprezintă un dispozitiv complex cu 4 funcții separate din cadrul aceluiași aparat medical. O platformă unică, ușor portabilă, pentru diagnosticarea oftalmologică ce combină trei module intr-o singură platformă: Biometrie A-Scan,  Ultrasonografie B-Scan,  UBM (Bio-Microscopie cu ultrasunete), Pahimetrie.

Modulul Biometrie A-scan

Modulul de Biometrie A-Scan este cea mai eficientă metodă de masurare și calcul pentru rezultate chirurgicale optime. Biometria reprezintă investigația imagistică prin care se stabilește dioptria lentilei intraoculare artificiale care va înlocui cristalinul natural astfel încât rezultatele vizuale să fie optime. Stabilirea dioptriei ia în calcul parametri individuali precum lungimea axului antero-posterior al ochiului, razele de curbură corneene.

Modulul Ecografie B-scan

Ecografia in mod B este o procedură non-invazivă, utilă când mediile oculare nu sunt transparente, iar vizualizarea fundului de ochi este dificilă sau imposibilă în situații precum: opacități corneene, cataractă avansată, hemoragii intravitreene, sau traumatismelor oculare.

 

Ecografia B-scan oferă imagini în timp real, ceea ce permite medicilor să monitorizeze în direct mișcările și schimbările în structurile oculare în timpul procedurii. Se obțin informații detaliate despre structurile oculare, cum ar fi corneea, cristalinul, cavitatea vitreană, retina, nervul optic și sclera. Aceaste informații poate fi cruciale pentru diagnosticarea și planificarea tratamentului.

Ecografie mod B

Modulul UBM (biomicroscopie cu ultrasunete)

Biomicroscopia cu ultrasunete (UBM) este o tehnică imagistică medicală care folosește ultrasunete cu frecvență înaltă pentru a obține imagini detaliate ale ochiului și a structurilor sale anterioare.

 

Există situații complexe particulare în care rolul UBM-ului s-a dovedit a fi esențial: evaluarea unghiului camerular în diagnosticarea glaucomului sau în planificarea intervențiilor chirurgicale glaucomatoase, identificarea tumorilor iriene sau de corp ciliar ce nu pot fi identificate la biomicroscopul cu fantă,

UBM

Modulul Pahimetrie

Pahimetria este o procedură medicală utilizată în oftalmologie pentru a măsura grosimea corneei, care este stratul transparent de țesut care acoperă partea frontală a ochiului. Măsurarea grosimii corneei este importantă în evaluarea și gestionarea afecțiunilor oculare și în pregătirea pentru intervențiile chirurgicale oftalmologice, cum ar fi chirurgia de corecție a vederii cu laser.

 

Pahimetria este folosită pentru diverse scopuri, inclusiv:

  1. Evaluarea afecțiunilor corneene: Grosimea corneei poate fi afectată de diferite afecțiuni, cum ar fi keratoconusul (subțierea și deformarea corneei), edemul corneean, eroziunile corneene.
  2. Evaluarea pentru chirurgia de corecție a vederii: Înainte de a efectua proceduri precum LASIK (keratomileuză cu laser în situație lamelară) sau PRK (keratectomie fotorrefractivă), este important să se măsoare grosimea corneei pentru a se asigura că este suficientă pentru a permite corecția vederii.
  3. Monitorizarea glaucomului: Grosimea corneei poate influența măsurările tensiunii intraoculare, care sunt importante în diagnosticul și monitorizarea glaucomului. Pahimetria poate ajuta la corectarea acestor măsurători în funcție de grosimea corneei.

Beneficiile Accutome

Ecografie

Principalul beneficiu al acestui dispozitiv complex este reprezentat de confortul pacientului, care poate realiza multiple investigații fără mobilizări suplimentare, într-un timp redus. De asemenea, toate aceste informații sunt înregistrate în același aparat, în dosarul pacientului, fără a necesita transmiterea datelor între mai multe aparate.

Onioptic Medical Logo
Developed by JrEnterprising
Se incarca...