TOMOGRAF OCULUS PENTACAM HR

Autori: Dana Preoteasa

@OCULUS

 

Tomograful Oculus Pentacam HR este un dispozitiv de diagnosticare indicat pentru măsurarea și examinarea segmentului anterior al globului ocular prin furnizarea de imagini tridimensionale. Este conceput în special pentru utilizare în spitale, cabinete medicale de oftalmologie și cabinete de optică și optometrie.

Pentacam

Caracteristici

Pentacam HR se utilizează pentru realizarea de fotografii ale segmentului anterior al globului ocular, care cuprinde corneea, pupila, camera anterioară și cristalinul cu următoarele scopuri:

  • evaluarea formei corneei (keratoconus)
  • analiza stării cristalinului (cristalin opac)
  • analiza profunzimii camerei anterioare
  • analiza opacităților corticale anterioare și posterioare
  • analiza localizării cataractei (nucleară, subcapsulară și/sau corticală), utilizând imagini realizate cu două surse de lumină și densitometrie
  • măsurarea grosimii corneei

Beneficii

✓ Diagnostic precis: Oculus Pentacam permite evaluarea foarte detaliată a corneei, inclusiv măsurarea grosimii și a formei acesteia. Acesta este util în diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor corneene, cum ar fi keratoconusul, abraziunile corneene, distorsiunile corneene și multe altele.

✓ Planificarea intervențiilor chirurgicale: Este esențial în chirurgiile oculare, precum LASIK și PRK, pentru a determina cantitatea exactă de țesut cornean care trebuie îndepărtată sau remodelată pentru a corecta problemele de refracție, precum miopia, hipermetropia și astigmatismul. Aceasta ajută la obținerea unor rezultate precise și la minimizarea riscului de efecte secundare.

✓ Evaluarea pacienților cu keratoconus: Oculus Pentacam poate detecta modificările în curbura corneei și poate ajuta la stabilirea unui plan de tratament adecvat, cum ar fi adaptarea lentilelor de contact speciale sau discutarea opțiunilor chirurgicale.

✓ Evaluarea pre-operatorie și post-operatorie: Înainte de intervențiile chirurgicale oftalmologice, Oculus Pentacam poate ajuta la evaluarea stării corneei și a structurii oculare generale pentru a determina eligibilitatea pacientului pentru proceduri precum chirurgia refractivă cu laser. Postoperator, poate fi utilizat pentru a monitoriza recuperarea și evoluția ochiului.

✓ Monitorizarea bolilor oculare cronice: Acesta poate fi folosit pentru monitorizarea pacienților cu afecțiuni corneene cronice sau degenerative pentru a urmări evoluția bolii și pentru a ajusta tratamentul.

✓ Evaluarea potențialilor donatori de cornee: Oculus Pentacam poate ajuta la evaluarea topografiei corneene a potențialilor donatori și poate fi folosit pentru a selecta țesutul adecvat pentru transplantul de cornee.

✓ Detectarea glaucomului prin închiderea unghiului: Acesta poate ajuta la detectarea glaucomului primitiv sau secundar cu unghi îngust prin evaluarea unghiului camerular și a structurii globului ocular.

Onioptic Medical Logo
Developed by JrEnterprising
Se incarca...