TOPOGRAF CORNEAN ATLAS

Autori: Dana Preoteasa

@Zeiss Group

 

Topografia corneană constă în realizarea unei hărţi computerizate prin scanarea suprafeţelor corneei (anterioară şi posterioară). Deformarea corneei apare sub forma unor coduri de culoare, ca o hartă geografică. Metoda este precisă, diagnosticând şi formele incipiente de keratoconus.

ATLAS

Caracteristici

  • Înaltă rezoluție
  • Arie mare de acoperire a corneei
  • Harta denivelărilor la nivelul corneei
  • Program presbiopie – CRS Master (Laser Excimer MEL-80)

Beneficii

✓ Diagnosticul corect al afecțiunilor oculare: Topograful cornean ajută medicul oftalmolog să identifice probleme precum astigmatismul, cheratconusul, degenerarea corneei, distorsiunile regulare sau neregulate ale corneei și multe altele. Diagnosticul corect este esențial pentru a stabili un plan de tratament adecvat.

✓ Planificarea intervențiilor chirurgicale: În cazul procedurilor chirurgicale pentru corectarea viciilor de refracție, precum LASIK sau PRK, topografia corneană este folosită pentru a determina cantitatea exactă de țesut cornean care trebuie îndepărtat. Aceasta ajută la obținerea unor rezultate precise și la minimizarea riscurilor.

✓ Evaluarea lentilelor de contact: Topografia corneană este importantă în determinarea mărimii și formei corecte a lentilelor de contact, astfel încât acestea să se potrivească confortabil pe cornee și să ofere o corecție optică eficientă.

✓ Monitorizarea progresului bolilor oculare: Pentru pacienții cu afecțiuni oculare progresive, precum keratoconusul, topografia corneană periodică poate ajuta la monitorizarea evoluției bolii și la ajustarea tratamentului în consecință.

✓ Personalizarea tratamentelor: Datele obținute cu ajutorul topografului cornean Atlas pot fi folosite pentru a personaliza tratamentele oftalmologice, cum ar fi tratamentele cu lentile de contact sau intervențiile chirurgicale refractive, pentru a asigura cel mai bun rezultat pentru fiecare pacient.

✓ Evaluarea pre-operatorie și post-operatorie: Înainte de intervențiile chirurgicale oculare, topografia corneană poate contribui la evaluarea eligibilității pacientului și la stabilirea așteptărilor realiste. Postoperator, topografia corneană are rolul de a monitoriza evoluția recuperării.

Onioptic Medical Logo
Developed by JrEnterprising
Se incarca...